Zaštita životne sredine

Mora li projektant stambenih i poslovnih objekata da predvidi mere zvučne zaštite?

Odgovor

Da. Pri projektovanju građenja i rekonstrukcije objekata saobraćajne infrastrukture, industrijskih, stambenih, stambeno-poslovnih i poslovnih objekata nosilac projekta je dužan da predvidi i sprovede mere zvučne zaštite (čl. 14 st. 2).

Doslovan citat iz propisa

„носилац пројекта дужан је да предвиди и спроведе мере звучне заштите у складу са овим законом и другим прописима.”
Propis
Zakon o zaštiti od buke u životnoj sredini
Član
čl. 14
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 96/2021
Tema
Zaštita životne sredine

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik