Bezbednost i zdravlje na radu

Šta je prekršaj u vezi sa prijavom gradilišta inspekciji rada?

Odgovor

Ako investitor ne dostavi popunjenu Prijavu gradilišta inspekciji rada najkasnije 15 dana pre početka rada, ili ne postavi njenu kopiju na vidno mesto na gradilištu; isto važi za ažuriranu prijavu u roku od 15 dana od ažuriranja (čl. 20 st. 1 tač. 4 i 5).

Doslovan citat iz propisa

„4) ако не достави попуњену Пријаву градилишта надлежној инспекцији рада најкасније 15 дана пре почетка рада градилишта … 5) ако не ажурира Пријаву градилишта у случају промена које утичу на рок завршетка радова”
Propis
Uredba o bezbednosti i zdravlju na radu na privremenim ili pokretnim gradilištima
Član
čl. 20
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 14/2009, 95/2010, 98/2018 i 76/2024
Tema
Bezbednost i zdravlje na radu

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik