Procedura i dokumentacija

Ako sam dobio mišljenje u lokacijskim uslovima, da li time završavam EIA obavezu?

Odgovor

Ne. Samo mišljenje ne oslobađa nosioca projekta obaveze da pokrene EIA postupak kada je projekat obuhvaćen listama.

Doslovan citat iz propisa

„ne oslobađa nosioca projekta ... obaveze da pokrene postupak procene uticaja”
Propis
Zakon o proceni uticaja na životnu sredinu
Član
čl. 6
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 94/2024; objavljeno 28.11.2024; na snazi od 06.12.2024
Tema
Procedura i dokumentacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik