Zaštita od požara

Mora li automatizovana garaža imati stabilni sistem za gašenje požara bez obzira na površinu?

Odgovor

Da. Isto važi i za garaže u kojima se parkiranje vrši isključivo garažnim liftom.

Doslovan citat iz propisa

„Стабилни систем за гашење пожара мора бити предвиђен и у гаражама са аутоматизованим паркирањем и у гаражама у којима се паркирање возила врши искључиво гаражним лифтом, без обзира на површину гараже.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima bezbednosti garaža od požara
Član
čl. 54
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 31/2024 i 59/2025
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik