Zaštita od požara

Sme li se instalacionim kanalima prilaziti iz koridora evakuacije?

Odgovor

Ne. Vertikalnim kanalima za smeštaj instalacija i tehničkim prostorijama za instalacionu opremu ne sme se prilaziti iz koridora evakuacije.

Doslovan citat iz propisa

„Вертикалним каналима за смештај инсталација у гаражи и техничким просторијама за инсталациону опрему не сме се прилазити из коридора евакуације.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima bezbednosti garaža od požara
Član
čl. 19
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 31/2024 i 59/2025
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik