Katastar i završetak projekta

Kada se uz upis objekta u katastar upisuje i zabeležba?

Odgovor

Kada za objekat nije izdata građevinska ili upotrebna dozvola, kada je objekat izgrađen prekoračenjem ovlašćenja iz građevinske dozvole ili je privremenog karaktera, istovremeno se upisuje i odgovarajuća zabeležba (čl. 5 st. 14).

Doslovan citat iz propisa

„Када за објекат није издата грађевинска или употребна дозвола, када је објекат изграђен прекорачењем овлашћења из грађевинске дозволе или је објекат привременог карактера, истовремено се уписује и одговарајућа забележба.”
Propis
Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture
Član
čl. 5
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 41/2018, 95/2018, 31/2019, 15/2020 i 92/2023
Tema
Katastar i završetak projekta

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik