Ugostiteljski objekti — kategorizacija

Šta ako se u periodu važenja rešenja poveća broj smeštajnih jedinica ili istekne rok?

Odgovor

Ako se poveća broj smeštajnih jedinica hotela, motela, turističkog naselja i pansiona (i garni i apart hotela), ugostitelj podnosi novi zahtev za određivanje kategorije; zahtev za ponovno određivanje kategorije podnosi se 60 dana pre isteka roka iz rešenja (čl. 34 st. 2 i 4).

Doslovan citat iz propisa

„повећа број смештајних јединица, угоститељ подноси нови захтев за одређивање категорије. … Угоститељ 60 дана пре истека рока утврђеног решењем из става 1. овог члана подноси захтев за поновно одређивање категорије.”
Propis
Pravilnik o standardima za kategorizaciju objekata za smeštaj
Član
čl. 34
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 83/2016 i 30/2017
Tema
Ugostiteljski objekti — kategorizacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik