Liftovi i oprema

Kada se značajno izmenjen lift u upotrebi tretira kao novi lift?

Odgovor

Kada značajne izmene menjaju njegove karakteristike; tada se lift smatra novim i mora ispuniti bitne zahteve za zdravlje i bezbednost prema propisu o bezbednosti liftova.

Doslovan citat iz propisa

„Када се лифт у употреби подвргава значајним изменама које мењају његове карактеристике, такав лифт се сматра новим лифтом и мора да испуни битне захтеве за здравље и безбедност у складу са прописом којим се уређује безбедност лифтова.”
Propis
Pravilnik o pregledima liftova u upotrebi
Član
čl. 5
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 105/2024
Tema
Liftovi i oprema

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik