Procedura i dokumentacija

Da li se otpad sa gradilišta mora ispitati?

Odgovor

Da. Vlasnik otpada je dužan da pribavi izveštaj o ispitivanju otpada koji nastaje na gradilištu.

Doslovan citat iz propisa

„Власник отпада од грађења и рушења дужан је да прибави извештај о испитивању отпада који настаје на градилишту.”
Propis
Uredba o načinu i postupku upravljanja otpadom od građenja i rušenja
Član
čl. 9
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 93/2023 i 94/2023 — ispravka
Tema
Procedura i dokumentacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik