Otpad od građenja i rušenja

Gdje i kako se čuva otpad koji nastane nakon tretmana na gradilištu?

Odgovor

Mora biti propisno obilježen, a operater ga privremeno skladišti na gradilištu, na posebno obilježenom mestu, do trajnog zbrinjavanja (čl. 12 st. 5).

Doslovan citat iz propisa

„Отпад који настаје након третмана мора бити прописно обележен, а оператер исти привремено складишти на градилишту, на посебно обележном месту, до његовог трајног збрињавања.”
Propis
Uredba o načinu i postupku upravljanja otpadom od građenja i rušenja
Član
čl. 12
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 94/2023
Tema
Otpad od građenja i rušenja

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik