Otpad od građenja i rušenja

Pod kojim uslovima se vrši tretman neopasnog otpada od građenja i rušenja?

Odgovor

Po dozvoli za tretman otpada nadležnog organa, isključivo na čvrstoj i ravnoj površini uz sprečavanje emisije buke i prašine; tretman je dozvoljen i na mestu nastanka, odnosno na lokaciji za koju mobilno postrojenje ima dozvolu za skladištenje (čl. 12).

Doslovan citat iz propisa

„Третман неопасног отпада од грађења и рушења врши се у складу са дозволом за третман отпада … Третман неопасног отпада врши се искључиво на чврстој и равној површини на начин да се спречи емисија буке и емисија прашине. … Неопасан отпад од грађења и рушења може се третирати на месту настанка”
Propis
Uredba o načinu i postupku upravljanja otpadom od građenja i rušenja
Član
čl. 12
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 94/2023
Tema
Otpad od građenja i rušenja

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik