CEOP — formalni uslovi i usaglašeni zahtev

Koliko puta mogu da iskoristim pravo na usaglaseni zahtev bez ponovnog placanja administrativne takse i bez ponovnog dostavljanja vec podnete dokumentacije?

Odgovor

Samo jednom. Aktuelni CEOP pravilnik isto ogranicenje propisuje u vise postupaka objedinjene procedure. Tacan rok za podnosenje usaglasenog zahteva zavisi od vrste postupka (npr. kod lokacijskih uslova 30 radnih dana, dok su u pojedinim drugim postupcima propisani rokovi od 30 dana), ali pravo na pogodnost bez ponovne takse/dokumentacije moze se iskoristiti samo jednom.

Doslovan citat iz propisa

„može samo jednom iskoristiti pravo na podnošenje usaglašenog zahteva”
Propis
Pravilnik o postupku sprovođenja objedinjene procedure elektronskim putem
Član
čl. 8, 18, 28 i 45 — odgovarajuce odredbe o usaglasenom zahtevu
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 96/2023 i 33/2026

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik