Parcela i položaj objekta — međa

Da li sama saglasnost suseda automatski dozvoljava da se objekat gradi bliže međi od propisanog minimuma?

Odgovor

Ne kao opšte pravilo iz člana 51. Taj član propisuje minimalna rastojanja i ne propisuje saglasnost suseda kao automatsku zamenu za njih. Drugačiji položaj mora imati pravni osnov u merodavnom planskom dokumentu, lokacijskim uslovima ili posebnom režimu koji se primenjuje na konkretnu parcelu.

Doslovan citat iz propisa

„Најмање дозвољено растојање новог објекта и линије суседне грађевинске парцеле, којом се у складу с одредбом става 1. овог члана, обезбеђује међусобна удаљеност објеката, је за:”
Propis
Pravilnik o opštim pravilima za parcelaciju, regulaciju i izgradnju
Član
čl. 51
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2015

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik