Rastojanje objekata i otvori

Da li rekonstrukcija sme da otvara nove prozore odnosno naspramne otvore stambenih prostorija prema susedu?

Odgovor

Ne postoji univerzalno pravo da se rekonstrukcijom otvore novi prozori prema susedu. Kada se primenjuje Pravilnik o opstim pravilima za parcelaciju, regulaciju i izgradnju, za vec izgradjene objekte cija je medjusobna udaljenost manja od 3,00 m u rekonstrukciji se na susednim stranama ne mogu predvidjati naspramni otvori stambenih prostorija. Za druge udaljenosti i zone prvo se proverava merodavni planski dokument i pravila za konkretnu zonu; protivpozarni zahtevi mogu postaviti dodatna ogranicenja.

Doslovan citat iz propisa

„не могу се на суседним странама предвиђати наспрамни отвори”
Propis
Pravilnik o opštim pravilima za parcelaciju, regulaciju i izgradnju
Član
čl. 52
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2015

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik