Procedura i dokumentacija

Kad se parcelacijom ne menja građevinska dozvola?

Odgovor

Ako parcelacija/preparcelacija izvršena po izdatim lokacijskim uslovima, nije potrebna izmena dozvole niti nove lokacijske uslove.

Doslovan citat iz propisa

„U slučaju parcelacije, odnosno preparcelacije, izvršene u skladu sa izdatim lokacijskim uslovima… nije potrebno vršiti izmenu građevinske dozvole, niti pribavljati nove lokacijske uslove.”
Propis
Pravilnik o postupku sprovođenja objedinjene procedure elektronskim putem
Član
čl. 25
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 96/2023 i 33/2026
Tema
Procedura i dokumentacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik