Zaštita životne sredine

Mora li vlasnik nepokretnosti u zaštićenom području prvo da ponudi prodaju državi ili lokalnoj samoupravi?

Odgovor

Da, organu koji je doneo akt o zaštiti; on se izjašnjava u roku od 30 dana, a ako ponuda nije prihvaćena, vlasnik može prodati po istim ili za njega povoljnijim uslovima; propust daje pravo na poništaj ugovora u roku do 90 dana od saznanja, a najkasnije u roku od pet godina (čl. 60).

Doslovan citat iz propisa

„дужан је да ту непокретност прво понуди на продају органу који је донео акт о заштити … дужна је да се о понуди изјасни у року од тридесет дана од пријема писане понуде. … у року до деведесет дана од дана сазнања за закључење тог уговора, али најкасније у року од пет година”
Propis
Zakon o zaštiti prirode
Član
čl. 60
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 36/2009, 88/2010, 91/2010 - ispr., 14/2016, 95/2018 - dr. zakon i 71/2021
Tema
Zaštita životne sredine

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik