Stan i prostorije

Kada se primenjuju podizne platforme?

Odgovor

Kada u stambenim i stambeno poslovnim zgradama i objektima za javno korišćenje nije moguća primena stepenica, stepeništa ili rampi. Između spratova stambenih objekata izuzetno se mogu primeniti i eskaliftovi — sedišta ili platforme koje se kreću po šinama preko krakova stepeništa.

Doslovan citat iz propisa

„Za savladavanje visinskih razlika u stambenim i stambeno poslovnim zgradama i objektima za javno korišćenje, ako nije moguća primena stepenica i stepeništa ili rampi, primenjuju se podizne platforme.”
Propis
Pravilnik o tehničkim standardima planiranja, projektovanja i izgradnje objekata, kojima se osigurava nesmetano kretanje i pristup osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama
Član
čl. 10
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2015 i 10/2026
Tema
Stan i prostorije

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik