Putevi i saobraćaj

Šta mora da uradi lice koje upravlja infrastrukturom ugrađenom u javni put pre radova održavanja?

Odgovor

Da osam dana pre početka radova obavesti upravljača javnog puta; po otklanjanju kvara vraća javni put u prvobitno ispravno stanje; troškove radova i stručnog nadzora snosi samo (čl. 39 st. 2, 4 i 6).

Doslovan citat iz propisa

„dužno je da u roku od osam dana pre početka radova obavesti upravljača javnog puta o radovima na održavanju objekta kojim upravlja. … otkloni oštećenje na javnom putu i vrati ga u prvobitno i tehnički ispravno stanje. … Troškove izvođenja radova i angažovanja stručnog nadzora iz st. 1, 3, 4. i 5. ovog člana snosi lice iz stava 1. ovog člana.”
Propis
Zakon o putevima
Član
čl. 39
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 41/2018, 95/2018 - dr. zakon i 92/2023
Tema
Putevi i saobraćaj

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik