Stanovanje i održavanje zgrada

Može li se poseban deo zgrade pretvoriti u zajednički deo?

Odgovor

Da, ugovorom između vlasnika posebnog dela i stambene zajednice, u skladu sa propisima o planiranju i izgradnji; potpisi ugovornih strana overavaju se po zakonu o overi potpisa (čl. 6).

Doslovan citat iz propisa

„Na osnovu ugovora zaključenog između vlasnika posebnog dela zgrade i stambene zajednice, poseban deo zgrade može biti pretvoren u zajednički deo zgrade … Potpisi ugovornih strana ugovora iz stava 1. ovog člana overavaju se”
Propis
Zakon o stanovanju i održavanju zgrada
Član
čl. 6
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 104/2016 i 9/2020
Tema
Stanovanje i održavanje zgrada

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik