Zemljište

Sme li se u šumi graditi objekat koji nije u funkciji gazdovanja šumama?

Odgovor

Ne. Zabranjeno je krčenje šuma i samovoljno zauzimanje šuma, kao i izgradnja objekata koji nisu u funkciji gazdovanja šumama (čl. 9 st. 1 tač. 1 i 10).

Doslovan citat iz propisa

„пустошење и крчење шума; … изградња објеката који нису у функцији газдовања шумама;”
Propis
Zakon o šumama
Član
čl. 9
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 30/2010, 93/2012, 89/2015 i 95/2018 - dr. zakon
Tema
Zemljište

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik