Procedura i dokumentacija

Može li se izvršiti tehnički pregled dela ili objekta izgrađenog bez građevinske dozvole ili rešenja iz člana 145?

Odgovor

Ne. Pravilnik izričito isključuje tehnički pregled takvog objekta ili dela.

Doslovan citat iz propisa

„Tехнички преглед објекта или његовог дела, не може се вршити ако је објекат, односно његов део, изграђен без грађевинске дозволе, односно без решења из члана 145. Закона.”
Propis
Pravilnik o sadržini i načinu vršenja tehničkog pregleda objekta
Član
čl. 20
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 27/2015, 29/2016, 78/2019, 6/2024, 121/2025 i 24/2026
Tema
Procedura i dokumentacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik