Tehnički pregled i upotrebna dozvola

Ko u komisiji utvrđuje sprovedenost mera zaštite od požara?

Odgovor

Član komisije koji utvrđuje sprovedenost mera zaštite od požara je lice koje imenuje investitor i koje ima odgovarajuću licencu po propisima o zaštiti od požara; kada to utvrđuje službenik organa nadležnog za zaštitu od požara, to se čini rešenjem tog organa (čl. 17 st. 5 i 6).

Doslovan citat iz propisa

„члан Комисије који утврђује подобност за употребу у погледу спроведености мера заштите од пожара је лице које именује инвеститор и које има одговарајућу лиценцу … подобност објекта за употребу у погледу спроведености мера заштите од пожара утврђује се решењем органа надлежног за послове заштите од пожара.”
Propis
Pravilnik o sadržini i načinu vršenja tehničkog pregleda objekta
Član
čl. 17
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 27/2015, 29/2016, 78/2019, 6/2024, 121/2025 i 24/2026
Tema
Tehnički pregled i upotrebna dozvola

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik