Ugostiteljski objekti — minimalno-tehnički uslovi

Kada ugostiteljski objekat za smeštaj mora imati lift?

Odgovor

Objekat za smeštaj sa više od pet nivoa mora imati lift na svakom nivou koji koriste gosti. Nivoi su podrum, suteren, prizemlje, polusprat, sprat i potkrovlje; međuspratni (mezanin) nije nivo. Potkrovlje ili poslednji nivo podruma ili suterena ne mora imati stanicu lifta ako tehničke mogućnosti to ne dozvoljavaju (čl. 35).

Doslovan citat iz propisa

„Угоститељски објекат за смештај са више од пет нивоа мора да има лифт на сваком нивоу који користе гости. … Под нивоом се подразумевају: подрум, сутерен, приземље, полуспрат, спрат и поткровље”
Propis
Pravilnik o uslovima i načinu obavljanja ugostiteljske delatnosti (minimalno-tehnički uslovi)
Član
čl. 35
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 48/2012 i 58/2016
Tema
Ugostiteljski objekti — minimalno-tehnički uslovi

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik