Ugostiteljski objekti — minimalno-tehnički uslovi

Mora li ugostiteljski objekat za smeštaj imati recepciju?

Odgovor

Da, poseban prostor ili deo prostora za prijem gostiju sa recepcijskim pultom za recepcionera i prostorom za goste. Izuzetak su kuća, soba, apartman i seosko turističko domaćinstvo ako je obezbeđena osoba za prijem gostiju čije se ime i telefon vidno ističu u smeštajnim jedinicama (čl. 82).

Doslovan citat iz propisa

„Угоститељски објекат за смештај мора да има посебан простор или део простора за пријем гостију – рецепцију, са рецепцијским пултом за рецепнионера и простором за госте. … Име презиме и број телефона особе за пријем гостију из става 2. овог члана мора бити видно истакнуто”
Propis
Pravilnik o uslovima i načinu obavljanja ugostiteljske delatnosti (minimalno-tehnički uslovi)
Član
čl. 82
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 48/2012 i 58/2016
Tema
Ugostiteljski objekti — minimalno-tehnički uslovi

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik