Zaštita od požara

Koliko su udaljeni aparati za početno gašenje požara u visokom objektu?

Odgovor

U visokom objektu mora biti odgovarajući broj aparata za početno gašenje, a najveća udaljenost između mesta smeštaja aparata i mesta na kojem se može zateći osoba u slučaju požara ne sme biti veća od 20 m (čl. 79).

Doslovan citat iz propisa

„Najveća udaljenost između mesta na kojem je smešten aparat za početno gašenje požara i mesta na kojem se može zateći osoba u slučaju požara ne sme biti veća od 20 m.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za bezbednost od požara visokih objekata
Član
čl. 79
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 80/2015, 67/2017 i 103/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik