Zaštita od požara

Treba li sistem za glasovno obaveštavanje u visokom objektu?

Odgovor

U visokim objektima javne namene mora se predvideti sistem za glasovno obaveštavanje i uzbunjivanje, koji se aktivira automatski na impuls centrale za dojavu požara (čl. 77).

Doslovan citat iz propisa

„U visokim objektima javne namene mora se predvideti sistem za glasovno obaveštavanje i uzbunjivanje”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za bezbednost od požara visokih objekata
Član
čl. 77
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 80/2015, 67/2017 i 103/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik