Zaštita od požara

Kolika mora biti najmanja visina krajnjeg izlaza iz visokog objekta?

Odgovor

Krajnji izlaz iz objekta ne sme biti niži od 2,30 m, a svi krajnji izlazi moraju voditi u bezbedan prostor (ulica, dvorište ili drugi bezbedan prostor); prilazni putevi ne smeju biti ugroženi požarom (čl. 47).

Doslovan citat iz propisa

„Krajnji izlaz iz objekta ne sme biti niži od 2,30 m.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za bezbednost od požara visokih objekata
Član
čl. 47
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 80/2015, 67/2017 i 103/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik