Zaštita od požara

Može li prozor služiti kao drugi izlaz iz jednoetažne podzemne prostorije?

Odgovor

Ako se u jednoetažnim podzemnim prostorijama objekta zadržavaju lica, kao drugi izlaz može poslužiti prozor svetle širine i visine najmanje 0,8 m i 1,2 m (čl. 55).

Doslovan citat iz propisa

„kao drugi izlaz može poslužiti prozor (ne manjih dimenzija svetle širine i visine 0,8 m/1,2 m).”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za bezbednost od požara visokih objekata
Član
čl. 55
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 80/2015, 67/2017 i 103/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik