Zaštita od požara

Kada se zgrada smatra visokim objektom po propisu o zaštiti od požara?

Odgovor

Kada je pod najvišeg sprata najmanje 30 m iznad kote terena na koju može pristupiti vatrogasno vozilo i sa koje je moguća intervencija sa visine.

Doslovan citat iz propisa

„čiji se podovi najvišeg sprata nalaze najmanje 30 m iznad kote terena na koju je moguć pristup vatrogasnim vozilima radi gašenja i spašavanja”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za zaštitu visokih objekata od požara
Član
čl. 2
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 80/2015, 67/2017 i 103/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik