Elektroinstalacije

Je li zaštitni uređaj diferencijalne struje (FID) od 30 mA dovoljna zaštita u kolu bez zaštitnog provodnika?

Odgovor

Nije. Zaštitni uređaj diferencijalne struje u strujnom kolu bez zaštitnog provodnika ne smatra se dovoljnom zaštitom od indirektnog dodira ni kad nazivna vrednost struje delovanja ne prelazi 30 mA (čl. 58).

Doslovan citat iz propisa

„Zaštitni uređaj diferencijalne struje u strujnom kolu bez zaštitnog provodnika ne smatra se dovoljnom zaštitom od indirektnog dodira i kad nazivna vrednost diferencijalne struje delovanja ne prelazi 30 mA.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za električne instalacije niskog napona
Član
čl. 58
Glasilo
Sl. list SFRJ, br. 53/88 i 54/88 - ispr. i Sl. list SRJ, br. 28/95
Tema
Elektroinstalacije

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik