Elektroinstalacije

Šta pravilnik propisuje za polaganje kablova u prostorijama sa kadom ili tušem?

Odgovor

Pravilnik sam ne propisuje te uslove nego upućuje na standard: uslovi za polaganje kablova u prostorijama u kojima se nalaze kada ili tuš utvrđeni su u jugoslovenskom standardu JUS N.B2.771 (čl. 40).

Doslovan citat iz propisa

„Uslovi za polaganje kablova u prostorijama u kojima se nalaze kada ili tuš utvrđeni su u jugoslovenskom standardu JUS N.B2.771.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za električne instalacije niskog napona
Član
čl. 40
Glasilo
Sl. list SFRJ, br. 53/88 i 54/88 - ispr. i Sl. list SRJ, br. 28/95
Tema
Elektroinstalacije

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik