Katastar i završetak projekta

Upisuje li se u katastar rešenje o uklanjanju objekta i da li mora biti konačno?

Odgovor

Da, upisuje se zabeležba rešenja nadležnog organa o uklanjanju objekta ili dela objekta (čl. 15 st. 1 tač. 18). Upisuje se po donošenju i dostavi rešenja organa jedinice lokalne samouprave, odnosno građevinskog inspektora, a konačnost rešenja o rušenju nije uslov za upis te zabeležbe.

Doslovan citat iz propisa

„забележба решења надлежног органа о уклањању објекта или дела објекта … Коначност решења о рушењу није услов за упис ове забележбе.”
Propis
Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture
Član
čl. 15
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 41/2018, 95/2018, 31/2019, 15/2020 i 92/2023
Tema
Katastar i završetak projekta

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik