Liftovi i oprema

Može li lift biti privremeno stavljen van upotrebe zbog ozbiljnog bezbednosnog nedostatka?

Odgovor

Da. Ako nedostatak bitno narušava bezbednost korisnika, imenovano telo može privremeno isključiti pogon i označiti lift kao van upotrebe.

Doslovan citat iz propisa

„Именовано тело за преглед лифта привремено ставља лифт ван употребе”
Propis
Pravilnik o pregledima liftova u upotrebi
Član
čl. 8
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 105/2024
Tema
Liftovi i oprema

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik