Procedura i dokumentacija
Gdje se mogu podneti zahtevi za objekte veće od 20.000 m²?
Odgovor
Za objekte preko 20.000 m² investitor može podneti sve zahteve lokalnoj jedinici samouprave ili Ministarstvu. Ako ima lokacijske uslove od lokalne jedinice, može podneti dozvolu Ministarstvu bez revizije.
Doslovan citat iz propisa
„U odnosu na objekte preko 20.000 m2, na celoj teritoriji Republike Srbije investitor izgradnje objekta može podneti zahtev za izdavanje svih akata za izgradnju objekata jedinici lokalne samouprave ili ministarstvu nadležnom za poslove građevinarstva. Ako je investitor iz stava 1. ovog člana pribavio lokacijske uslove od nadležnog organa jedinice lokalne samouprave, može podneti zahtev za izdavanje građevinske dozvole ministarstvu nadležnom za poslove građevinarstva bez obaveze sprovođenja postupka revizije projekta i bez obaveze izrade tehničke dokumentacije i izvođenja radova u skladu sa odredbama čl. 126. i 150. Zakona.”
Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.
Srodna pitanja
- Ako se tehnička dokumentacija dostavlja u DWF/DWFX/DWG, da li mora i PDF?Da. Dozvoljen je DWF/DWFX/DWG u propisanim slučajevima, ali je obavezna i dostava primerka u PDF formatu, odgovarajuće…
- Da li se CEOP zahtev podnosi i potpisuje kroz CIS?Da. Odgovarajući zahtev popunjava se kroz CIS i potpisuje kvalifikovanim elektronskim potpisom podnosioca ili punomoćnika.
- U kom formatu se CEOP-u dostavlja situacioni plan?Situacioni plan se obavezno dostavlja i u DWG ili DXF formatu, geopozicioniranom u državnom koordinatnom sistemu, uz obavezni…
- Šta mora biti priloženo kada se CEOP zahtev podnosi preko punomoćnika?Uz zahtev se prilaže punomoćje u elektronskom PDF obliku sa kvalifikovanim elektronskim potpisom ili pravilno digitalizovano…
- Koliko puta mogu da iskoristim pravo na usaglaseni zahtev bez ponovnog placanja administrativne takse i bez ponovnog dostavljanja vec podnete dokumentacije?Samo jednom. Aktuelni CEOP pravilnik isto ogranicenje propisuje u vise postupaka objedinjene procedure. Tacan rok za podnosenje…
- Kakvi moraju biti dokumenti dostavljeni u CIS?Dokumenti moraju biti digitalno čitljivi: bez kompleksnog formatiranja, nestandardnih fontova, skeniranih slika, šifrovanja ili…
Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal