Katastar i geodetski radovi

Kolika je kazna za pravno lice koje zatrpa podzemne vodove pre merenja ili ne prijavi promenu na nepokretnosti?

Odgovor

Od 100.000 do 250.000 dinara, a odgovorno lice u pravnom licu 15.000–30.000 dinara (čl. 184 st. 1 i 2).

Doslovan citat iz propisa

„Pravno lice kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 100.000 do 250.000 dinara, ako: … 3) ne prijavi u propisanom roku nastalu promenu na nepokretnosti (član 117. stav 1); … 8) podzemne vodove zatrpa pre nego što se izvrši njihovo geodetsko merenje (član 147. stav 4); … Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu, novčanom kaznom od 15.000 do 30.000 dinara.”
Propis
Zakon o državnom premeru i katastru
Član
čl. 184
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 72/2009, 18/2010, 65/2013, 15/2015 - odluka US, 96/2015, 47/2017 - autentično tumačenje, 113/2017 - dr. zakon, 27/2018 - dr. zakon, 41/2018 - dr. zakon, 9/2020 - dr. zakon, 92/2023 i 91/2025
Tema
Katastar i geodetski radovi

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik