Zaštita životne sredine

Šta mora nosilac izvedenog projekta koji je izgrađen bez odobrenja ili se koristi bez upotrebne dozvole?

Odgovor

Da podnese zahtev za određivanje obima i sadržaja studije zatečenog stanja (lista I), odnosno odlučivanje o potrebi procene zatečenog stanja (lista II), uz izvod iz projekta izvedenog objekta i izveštaj o merenjima ne stariji od šest meseci (čl. 37 st. 1 i 2).

Doslovan citat iz propisa

„Nosilac izvedenog projekta za koji se po odredbama ovog zakona vrši procena uticaja, a koji je izgrađen bez odobrenja za izgradnju ili se koristi bez odobrenja za upotrebu, dužan je da podnese zahtev za: … 3) izveštaj ovlašćene organizacije sa podacima o emisijama i izveštaj o rezultatima merenja i ispitivanja činilaca životne sredine na koje projekat utiče koji nisu stariji od šest meseci;”
Propis
Zakon o proceni uticaja na životnu sredinu
Član
čl. 37
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 94/2024
Tema
Zaštita životne sredine

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik