Pomoćni objekti i radovi

Treba li akt organa za jednostavne ekonomske objekte na poljoprivrednom gazdinstvu?

Odgovor

Ne, za jednostavne ekonomske objekte koji se grade na poljoprivrednom gazdinstvu i imaju do 50 m² bruto razvijene građevinske površine (kao i neke druge navedene objekte: stočne jame do 20 m², sisteme za navodnjavanje sa bunarima i pumpama, staklenike i plastenike koji koriste iste priključke kao glavni objekat, ribnjake do 25 m² i dubine do 1,2 m) nije potreban akt nadležnog organa (čl. 2 tač. 6). Ostali ekonomski objekti grade se po rešenju iz čl. 145 ZPI (čl. 4 st. 2 tač. 2).

Doslovan citat iz propisa

„грађење једноставних економских објеката (објекти из члана 2. став 1. тачка 16) Закона) који се граде на пољопривредном газдинству и који су до 50 m² бруто развијене грађевинске површине”
Propis
Pravilnik o posebnoj vrsti objekata i posebnoj vrsti radova za koje nije potrebno pribavljati akt nadležnog organa
Član
čl. 2
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 87/2023, 16/2024 i 16/2026
Tema
Pomoćni objekti i radovi

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik