Pomoćni objekti i radovi

Treba li akt organa za postavljanje ploča za obaveštavanje?

Odgovor

Ploče za obaveštavanje površine do 6 m² i druga pripadajuća oprema ne traže akt nadležnog organa (čl. 2 tač. 9). Ploče površine preko 6 m² grade se po rešenju iz čl. 145 ZPI (čl. 4 st. 2 tač. 10).

Doslovan citat iz propisa

„плоче за обавештавање површине до 6 m2 и друга припадајућа опрема;”
Propis
Pravilnik o posebnoj vrsti objekata i posebnoj vrsti radova za koje nije potrebno pribavljati akt nadležnog organa
Član
čl. 2
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 87/2023, 16/2024 i 16/2026
Tema
Pomoćni objekti i radovi

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik