Zaštita od požara

Sme li se liftu pristupati iz prostora zaštićenog stepeništa?

Odgovor

Ne. Pristup liftu nije dozvoljen iz prostora stepeništa koje je odvojeno kao požarni sektor u objektima klase IP3, NP3, IJ3 i NJ3.

Doslovan citat iz propisa

„Pristup liftu nije dozvoljen iz prostora stepeništa iz stava 3. ovog pravilnika.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za zaštitu od požara stambenih i poslovnih objekata i objekata javne namene
Član
čl. 13
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2019
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik