Zaštita od požara

Koji objekti i naselja moraju biti zaštićeni spoljnom hidrantskom mrežom?

Odgovor

Spoljnom hidrantskom mrežom moraju se štititi: objekti i prostori za koje se to zahteva posebnim propisima; objekti i prostori za koje se to zahteva lokacijskim uslovima ili planskim dokumentima; objekti razvrstani u kategorije K1 do K5 i K1E; naseljena mesta u kojima postoji javna vodovodna mreža (čl. 4 st. 1).

Doslovan citat iz propisa

„Spoljašnjom hidrantskom mrežom za gašenje požara moraju se štititi: 1) objekti i prostori za koje se to zahteva posebnim propisima; 2) objekti i prostori za koje se to zahteva lokacijskim uslovima koji se pribavljaju u postupku izgradnje objekata ili kada je to zahtevano kroz planske dokumente; 3) objekti koji su razvrstani u kategoriju tehnološkog procesa prema ugroženosti od požara K1 do K5 i K1E prema članu 11. stav 2; 4) naseljena mesta u kojima postoji javna vodovodna mreža.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za hidrantsku mrežu za gašenje požara
Član
čl. 4
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 3/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik