Zaštita od požara

Kada je potrebna unutrasnja hidrantska mreza za gasenje pozara?

Odgovor

Obaveza se ne odredjuje jednim univerzalnim pravilom samo po nameni objekta. Clan 3 Pravilnika 3/2018 trazi unutrasnju hidrantsku mrezu, izmedju ostalog, kada to zahteva poseban propis, kada je zahtevana lokacijskim uslovima i za objekte razvrstane u kategorije tehnoloskog procesa K1-K5 i K1E. Isti clan propisuje i izuzetke, pa se za konkretan objekat moraju proveriti kategorija, namena, povrsina/pozarno opterecenje i poseban propis koji uredjuje tu vrstu objekta.

Doslovan citat iz propisa

„Unutrašnjom hidrantskom mrežom za gašenje požara moraju se štititi”
Propis
Pravilnik o tehnickim normativima za instalacije hidrantske mreze za gasenje pozara
Član
čl. 3
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 3/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik