Zaštita od požara

Sme li se zaštićeno stepenište oblagati i nameštati?

Odgovor

Ne. Takvo stepenište se ne može oblagati gorivim materijalom i u njegovom prostoru nije dozvoljeno postavljanje bilo kakvih predmeta niti elemenata nameštaja.

Doslovan citat iz propisa

„Stepenište iz stava 3. ovog člana ne može se oblagati gorivim materijalom i u prostoru stepeništa nije dozvoljeno postavljanje bilo kakvih predmeta niti elemenata nameštaja.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za zaštitu od požara stambenih i poslovnih objekata i objekata javne namene
Član
čl. 13
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 22/2019
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik