Zaštita životne sredine

Koliko ranije organizator javnog okupljanja mora da zatraži mere zvučne zaštite?

Odgovor

Zahtev podnosi najkasnije 20 dana pre početka; okupljanje se ne može odobriti bez akta jedinice lokalne samouprave o utvrđenim merama zvučne zaštite (čl. 20 st. 3 i 4).

Doslovan citat iz propisa

„Организатор активности из става 1. овог члана дужан је да захтев из става 2. овог члана поднесе у року који не може бити краћи од 20 дана од почетка одржавања наведених активности. … не може одобрити без акта јединице локалне самоуправе о утврђеним мерама звучне заштите.”
Propis
Zakon o zaštiti od buke u životnoj sredini
Član
čl. 20
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 96/2021
Tema
Zaštita životne sredine

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language