Parcela i položaj objekta

Da li se debljina termoizolacije računa u bruto razvijenu građevinsku površinu?

Odgovor

Ne u celini. U BRGP se ne obračunava debljina termoizolacije preko 5 cm kod heterogenih zidova, ni debljina zida veća od 30 cm kod homogenih zidova — uz postizanje propisanih uslova energetske efikasnosti. Ne računaju se ni površine u okviru sistema dvostrukih fasada i staklenika.

Doslovan citat iz propisa

„у бруто развијену грађевинску површину не обрачунава се код хетерогених зидова дебљина термоизолације преко 5 цм, а код хомогених зидова дебљина зида већа од 30 цм уз постизање, овим правилником прописаних услова енергетске ефикасности зграда”
Propis
Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada
Član
čl. 2
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 61/2011
Tema
Parcela i položaj objekta

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language