Zaštita od požara

Mora li krovna konstrukcija garaže imati propisanu otpornost prema požaru?

Odgovor

Ne mora, ako je od ostalog dela objekta požarno izdvojena međuspratnom konstrukcijom otpornom prema požaru.

Doslovan citat iz propisa

„Изузетно од става 1. овог члана кровна конструкција објекта која је од осталог дела објекта пожарно издвојена међуспратном конструкцијом отпорном према пожару не мора испуњавати захтев у погледу отпорности према пожару.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima bezbednosti garaža od požara
Član
čl. 8
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 31/2024 i 59/2025
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language