Zaštita od požara

Može li sigurnosno stepenište garaže služiti i za vatrogasnu intervenciju?

Odgovor

Može, ako ima prilaz sa spoljne strane i širinu podesta i stepenišnog kraka najmanje 1,80 m.

Doslovan citat iz propisa

„Сигурносно степениште намењено за евакуацију лица из простора гараже из члана 28. овог правилника може се користити и као степениште за ватрогасно-спасилачку интервенцију ако има прилаз са спољне стране и има ширину подеста и степенишног крака која не сме бити мања од 1,8 m.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima bezbednosti garaža od požara
Član
čl. 34
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 31/2024 i 59/2025
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language