Zaštita od požara

Smeju li kroz garažu prolaziti cevovodi sa zapaljivim tečnostima i gasovima?

Odgovor

Ne. Izuzetno se dozvoljava prolaz cevovoda za punjenje gorivom rezervoara za potrebe dizel električnog agregata.

Doslovan citat iz propisa

„Кроз простор гараже није дозвољено вођење цевовода и инсталација са запаљивим и горивим течностима и запаљивим гасовима. Изузетно од става 1. овог члана може се дозволити пролаз цевовода за пуњење горивом резервоара за потребе дизел електричног агрегата.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima bezbednosti garaža od požara
Član
čl. 56
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 31/2024 i 59/2025
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language