Gromobranska zaštita

Mora li se gromobranska instalacija održavati tokom eksploatacije objekta?

Odgovor

Da. Tokom eksploatacije objekta instalacija se mora na propisan način održavati radi očuvanja efikasnosti u pogledu nivoa zaštite (čl. 15 st. 1). Održavanje se sastoji od periodičnih provera osnovnih parametara po standardu JUS IEC 1024-1 i od odgovarajućih opravki po postupku i uputstvu određenom u projektu (čl. 15 st. 2).

Doslovan citat iz propisa

„Током експлоатације објекта громобранска инсталација мора се на прописан начин одржавати ради очувања њене ефикасности у погледу нивоа заштите. … Одржавање громобранске инсталације састоји се од периодичних провера основних параметара према југословенском стандарду JUS IEC 1024-1 и од одговарајућих оправки према поступку и упутству одређеном у пројекту.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za zaštitu objekata od atmosferskog pražnjenja
Član
čl. 15
Glasilo
Sl. list SRJ, br. 11/1996
Tema
Gromobranska zaštita

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language