Zaštita od požara

Mora li hidrant biti stalno dostupan?

Odgovor

Da. Svaki hidrant mora biti stalno dostupan, a prostor oko hidranta namenjen za njegovu upotrebu mora biti slobodan; svaki hidrant za neposredno gašenje mora imati pripadajuću opremu (čl. 31).

Doslovan citat iz propisa

„Svaki hidrant mora biti stalno dostupan, a prostor oko hidranta koji je namenjen za upotrebu hidranta mora biti slobodan.”
Propis
Pravilnik o tehničkim normativima za hidrantsku mrežu za gašenje požara
Član
čl. 31
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 3/2018
Tema
Zaštita od požara

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

PRETRAGA
Izaberite jezik