Procedura i dokumentacija

Kada se uslovi ne pribavljaju jer su već sadržani u urbanističkom projektu?

Odgovor

Uslovi sadržani u potvrđenom urbanističkom projektu ne pribavljaju se ponovo u postupku izdate lokacijskih uslova za isti objekat.

Doslovan citat iz propisa

„U postupku izrade lokacijskih uslova, nadležni organ ne pribavlja uslove… koji su sadržani u potvrđenom urbanističkom projektu”
Propis
Uredba o lokacijskim uslovima
Član
čl. 11
Glasilo
Sl. glasnik RS, br. 87/2023 i 96/2026
Tema
Procedura i dokumentacija

Informativni nalaz. Odgovor je AI-provjeren i nosi član i doslovan citat; nije pravna ni stručna potvrda primjenljivosti na vaš objekat. Provjerite tekst člana u propisu i važeće glasilo.

Srodna pitanja

Pretraži bazu pravila

Portal prikazuje AI-provjerene informativne nalaze iz lokalnog pravnog korpusa. Ne predstavlja pravno mišljenje niti zamjenjuje službeno glasilo, lokacijske uslove ili provjeru konkretnog projekta. Portal

SEARCH
Select Language